Suljagić: Dodik prijeti s istog mjesta s kojeg je ubijeno 10.000 građana Sarajeva

2
Radiosarajevo.ba
Suljagić: Dodik prijeti s istog mjesta s kojeg je ubijeno 10.000 građana Sarajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Emir Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, oglasio je na društvenim mrežama povodom najnovijih prijatnji ratom od strane Milorada Dodika.

Njegove objave na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Nije moje da ovo pišem, ali ljudi koji donose odluke u Sarajevu, imaju legitimitet i zakonitost izabranih predstavnika i položili su zakletvu da čuvaju Ustav imaju poslije jučerašnnih prijetnji napadom na OSBiH obavezu da sjednu i otvoreno i javno razmotre korake u odbrani i zemlje i naroda. Niko nema pravo da se zavarava da će se paravojne formacije SNSD-a i Milorada Dodika zaustaviti na lokacijama OSBiH.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Zakonski osnov, institucije i ljudski resursi da se tome stane u kraj postoje. Ako međunarodna zajednica ne želi da se miješa, a ne želi, vrlo je bitno da se zna ko će, s kojim ustavnim i zakonskim osnovom to da uradi. Svi, kolokvijalno kazano, pečati su u Sarajevu. Država BiH, čak i poslije čina otvorene oružane pobune, jedina ima pravnu ličnost u međunarodnim odnosima i načine da se zaštiti.

Ali, svi koji misle da se nasilni secesionizam može pripitomiti i urazumiti - naročito ambasadori zemalja EU koji su jučer navrat-nanos otrčali u Lukavicu - treba da znaju da je ovo egzistencijalna stvar i pitanje i da niko neće tražiti njihovu dozvolu da onemogući, recimo, granatiranje Sarajeva.

Dakle, ako Milorad Dodik na istom mjestu i sa istog mjesta sa kojeg je ubijeno 10.000 građana Sarajeva ponovi prijetnju nasiljem, onda zaista ne znam šta se snebivamo i koje ambasadore čekamo i da urade šta? Neće oni braniti našu djecu. To je naš posao“, poručio je Emir Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije