Otkazano ročište u predmetu "Respiratori", poznati razlozi

6
L.S.
Otkazano ročište u predmetu "Respiratori", poznati razlozi
Radiosarajevo.ba / Novalić, Solak, Milićević i Hodžić

U Sudu BiH 25. juna trebao je biti nastavak suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugima u aferi "Respiratori". No, suđenje je otkazano

Za portal Radiosarajevo.ba glavni advokat tima odbrane federalnog premijera Fadila Novalića Vasvija Vidović potvrdila je ovu informaciju. 

"Sudija koji vodi ovaj proces je na bolovanju, tako da je suđenje u slučaju Respiratori otkazano", kazala je Vidović, za Radiosarajevo.ba. 

Za sada nije poznat datum za koji se suđenje prolongira, čini se da će sve zavisiti od zdravstvenog stanja sudije koji vodi proces.

Podsjećamo, osim Novalića, optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak te Fikret Hodžić vlasnik firme "Srebrena malina".

Optuženi se tereta za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije