Kerim Mudželet osuđen na 7 godina zatvora, ocu stradale Jelene pozlilo u sudnici

N. Ka.
Kerim Mudželet osuđen na 7 godina zatvora, ocu stradale Jelene pozlilo u sudnici
Arhiva / Kerim Mudželet

U Kantonalnom sudu Sarajevu Kerim Mudželet danas je osuđen na  sedam godina zatvora.

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, a dobio je i tri godine zabrane upravljanja motornim vozilima.

Kerim Mudželet je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi, te je pokosio dva pješaka među kojima je bila državljanka Srbije Jelena Opričić koja je preminula uslijed udara.

U sudnici je danas pozlilo ocu ubijene Jelene Opričić, Draganu, koji se srušio nakon izrečene presude, javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Kerim Mudželet branio se sa slobode. On se prethodno nalazio u pritvoru, ali budući da nova odluka u ovom slučaju nije donesena u roku od godine,  pušten je na slobodu.

Kerim Mudželet je prethodno, u decembru 2016.  osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije