Sud novinarima zabranio prisustvo ročištu za novi slučaj ubistva u Sarajevu

9
Radiosarajevo.ba
Sud novinarima zabranio prisustvo ročištu za novi slučaj ubistva u Sarajevu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Predstavnici mnogih medija koji su željeli prisustvovati ročištu i saznati nove detalje novog hladnokrvnog ubistva u Sarajevu, nisu mogli biti prisutni u sudnici jer im je ulaz bio zabranjen.

Razlog je bio, kako smo saznali, da niko od zvaničnih iz Kantonalnog suda u Sarajevu nije mogao da odobriti zahtjeve za prisustvo ročištu koje su novinari ranije proslijedili.

Predsjednica Suda nije prisutna nedjeljom, pa su tako pripadnici 'sedme sile' ostali uskraćeni za prisustvo ročištu i otkrivanju detalja sa novog slučaja femicida u Sarajevu.

Sarajevo uskoro uspostavlja direktan let do jedne od najpoznatijih turističkih destinacija u Evropi

Sarajevo uskoro uspostavlja direktan let do jedne od najpoznatijih turističkih destinacija u Evropi

Podsjetimo, postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Goranu Ravliću, Ledžibi Ravlić, te pomagaču Latifu Jašareviću zbog ubistva žene na Pofalićima, potvrđeno ranije za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva KS.

Ročište je počelo u 17 sati u Kantonalnom sudu, ali na njenu novi prisutni predstavnici medija.

Privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva s obzirom na to da Goran Ravlić posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske.

Goran Ravlić, Ledžiba Ravlić, te pomagač Latif Jašarević terete se za ubistvo Nermine Ravlić na Pofalićima.

Podsjetimo, policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici u petak, 28. juna, pronašli tijelo 38-godišnje žene Nermina Ravelić koja je usmrćena prije nekoliko dana.

Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, Goran Ravelić (36) i njegova majka Ledžiba Ravelić (76).

Sarajevska policija oglasila se s novim detaljima u vezi s ubistvom 38-godišnje žene, čije tijelo je pronađeno u petak, 28. juna, u Kolodvorskoj ulici, a zbog čega su osumnjičene i lišene slobode tri osobe, a šta su rekli iz policije više pročitajte OVDJE.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić je sve detaljno objasnila šta se tačno dogodilo...

"Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine kriminalističke policije su pronašli i slobode lišili muškarca u dobi od 67 godina inicijala L. J. 

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Zbog osnova sumnje da je učinio krivična djela neprijavljivanja krivičnog djela ili učinitelja ili pomoć učinitelju poslije učinjenog djela. To znači da je ovaj muškarac znao za smrt žene što nije prijavio te je pružio pomoć počiniocima ovog krivičnog djela", rekla je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Kompletnu izjavu možete pogledati na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije