Studentice koje vole zločince sramotile se na pressu: "Možemo li ikako ispočetka?"

26
Radiosarajevo.ba
Studentice koje vole zločince sramotile se na pressu: "Možemo li ikako ispočetka?"
Foto: Prtscr/Twitter / Bizaran nastup djevojaka koje negiraju genocid

Studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić u žižu javnosti su došle nakon što su 11. jula, na dan kad se obilježavala 28. godišnjica srebreničkog genocida, na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca Ratka Mladića i negirale genocid u Srebrenici.

Jedna je podigla tri prsta, a druga objavila fotografije zločinca Mladića. Na kritike svojih kolega s fakulteta, jedna je napisala i komentar: "Ma nek’ smo vas pobili."

Njihova imena danas se opet spominju u javnosti jer je - ničim izazvan - ministar sigurnosti ove države Nenad Nešić odlučio podići tri prsta u znak podrške studenticama. Nešić je, naime, danas, 19. jula, kazao da je 'nečuveno' to što je Tužilaštvo BiH otvorilo predmet protiv studentica jer - iznose svoje mišljenje.

"Zaista je nečuveno da mi danas imamo otvoren predmet protiv djevojaka koje su iznosile svoje mišljenje i koje su dizale tri prsta. Evo Nešić će sad ovdje dignuti tri prsta. Evo, otvorite predmet", kazao je Nešić, podižući tri prsta.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

A, nakon što se podigla bura u bh. javnosti, razdragani generalni direktor firme "Sarajevo-gas" Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Sigurnosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu.

Bursać: Ministar Nešić sramno i neljudski uz tri prsta podražava negatorke genocida!

Bursać: Ministar Nešić sramno i neljudski uz tri prsta podražava negatorke genocida!

One su tom prigodom u Istočnom Sarajevu održale konferenciju za novinare, međutim, jedan korisnik Twittera je podijelio nešto drugačiji snimak "nastupa" Todić i Vujičić.

"Prva se zahvalila Dodiku i RS-u na podršci glumeći 'pametnicu', jer je pripremljenu izjavu htjela 'izreći iz glave'. No, kako to obično biva sa 'sjajnim studentima', nešto je krenulo po zlu pa je promrmljala, 'možemo ikako ispočetka'. Druga se Vulinu zahvalila uz pomoć 'papirića'", napisao je korisnik Twittera uz snimak iz Istočnog Sarajeva.

Pogledajte ovo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije