Studenti medicine pisali Vladi KS nakon smrti dr. Azre Spahić: Predložili konkretne mjere, evo koje

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Racionalno

Vise novcane kazne nece proizvesti nista korisno osim extra priliv u budzet. Ogranicenja su niska, predvidjena za vozila od prije 40 godina i taj prijedlog nema uopste smisla. Sto se ostalih tice, imaju s tim sto bi se za ovakav incident trebala predvidjeti smrtna kazna.

Samir

Zlocin povlaci kaznu. Tek kad se TO desi, mozemo da kazemo da zivimo u uredjenon drzavi. Do tada ovo je dzungla.

Hercegovac u Bosni

Vecina ljudi se normalno ponaša, eh sad sto mi kao drustvo ne sankcionisemo lose stvari, to zakon ne moze promjeniti.Npr.vlasnici kafica koji su osudjeni za utaju poreza, koji izrabljuju radnike, nisu sankcionisani na nacin da ih kao kupci i musterije zaobidjemo u sirokom luku.To je PROBLEM.

Valters

Više trajnih oduzimanja vozačke, više oduzimanja auta, manje najkorumpiranijih a to je policija.

DrziteSeMedicine

Ne razumijem ove sto predlazu trajno oduzimanje vozackih dozvola. Nema sanse da to iko ispostuje. Ako ikad hoce da se dekriminalizira i vrati u sistem -nema sense za tim. Ako takvog pojedinca kaznite trajnim oduzimanjem vozacke dozvole, sta ste postigli? NIsta! On ce se opet voziti BEZ dozvole i nema sanse da se ikad dekriminalizira. Trebate mu oduzeti AUTO!! To ce osjetiti i nece mu vise pasti na pamet. Ne zelimo da imamo vise bahatih vozaca bez dozvole jer jedino prilikom registracije i dobijanja te dozvole moraju platiti kazne. Ako nemaju dozvole, svakako im je svejedno kako voze.

/ Najnovije