Stranka za BiH: "Da li je Dodik Erdoganu rekao da odlikuje koljače i ubice"

Radiosarajevo.ba
Stranka za BiH: "Da li je Dodik Erdoganu rekao da odlikuje koljače i ubice"
Foto: Twitter / Milorad Dodik

Nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i članova Predsjedništva BiH, novinarima se obratio i Milorad Dodik. Njegove izjave kao i uvijek izazvale su reakcije javnosti. 

Stranka za BiH uputila je tim povodom saopćenje:

"Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na sastanku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, između ostalog je rekao: “Ja hoću dogovor, učinimo sve da ne dođe do disolucije BiH”.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

O kakvom dogovoru govori negator genocida i čovjek koji svakodnevno prijeti disolucijom Bosne i Hercegovine? Je li Dodik želi da se dogovorimo o tome da nije bilo genocida, da nije prilikom agresije protjerano i raseljeno preko 1 milion građana Bosne i Hercegovine? Dodik koristi svaku priliku da vrijeđa Bošnjake i naziva ih konvertitima. Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine.

Narod republike Turske i predsjednik Erdogan uvijek su bili prijatelji svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine, a Dodik ponižava jedan od tih naroda. U svojim licemjernim nastupima jedino mu se može vjerovati da želi disoluciju Bosne i Hercegovine i na sve načine pokušava ostvariti ono što se nije moglo genocidom i agresijom!", navodi se u poruci Stranke za BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije