Dodik, ipak, na sastanku sa Erdoganom

6
Radiosarajevo.ba
Dodik, ipak, na sastanku sa Erdoganom
Foto: Predsjedništvo BiH / Članovi Predsjedništva BiH sa turskim predsjednikom

Iako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije svečano dočekao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, ipak se sastao sa njim tokom sastanka u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su bili na svečanom dočeku uz najviše državne i vojne počasti, a svi prisustvuju najavljenom sastanku.

Svečana ceremonija počela je intoniranjem državnih himni Republike Turske i Bosne i Hercegovine, a potom i mimohodom.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Ovakav potez Dodika se dogodio nakon mnogih kritika iz opozicije bh. entiteta RS, a posebno Mirka Šarovića i Igora Crnatka.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, u koju je u pratnji delegacije doputovao danas u prijepodnevnim satima. S Erdoganom su doputovali njegova supruga Emine, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Nakon dolaska u glavni grad BiH turski predsjednik je obišao mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači, te je prošetao ulicama Baš-čaršije, gde su ga stotine građana Sarajeva, ali i turista koji su se našli u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pozdravili aplauzima.

Predsjednik Turske svečano je otvorio Baščaršijsku džamiju, koju je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske, te klanjao džumu-namaz.

Nakon toga je i prisustvovao šerijatskom i građanskom vjenčanju Jasmine Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije