Predsjedništvo BiH / Svečani doček turskog predsjednika Erdogana u Sarajevu

27. 08. 2021. u 17:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dočekan je danas ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu iz najviše vојnе pоčаsti.

Planiran je i têtе-à-têtе susrеt članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Republike Turske.

Nakon svečanog dočeka, turski predsjednik sastat će se sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, u koju je u pratnji delegacije doputovao danas u prijepodnevnim satima.

S Erdoganom su doputovali njegova supruga Emine, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Turskog predsjednika su na sarajevskom aerodromu, između ostalih, dočekali ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Nakon dolaska u glavni grad BiH turski predsjednik je obišao mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači, te je prošetao ulicama Baš-čaršije, gde su ga stotine građana Sarajeva, ali i turista koji su se našli u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pozdravili aplauzima.

Predsjednik Turske svečano je otvorio Baščaršijsku džamiju, koju je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske, te klanjao džumu-namaz.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)