Stotine trkača na uličnoj trci "Stazama Bosne srebrene"

2
AA
Stotine trkača na uličnoj trci "Stazama Bosne srebrene"
FOTO: AA / S današnje utrke: Brojni učesnici

U Srebrenici je danas održana ulična trka "Stazama Bosne srebrene" u organizaciji udruženja "Dečki u plavom" i uz podršku Općine Srebrenica, javlja AA.

Trka na deset kilometara je održana drugi put u Srebrenici, a učestvovalo je nekoliko stotina trkača iz Bosne i Hercegovine i regiona.

"Srebrenica zaslužuje ovakve događaje. To vidimo i po ljudima ovdje, po njihovom gostoprimstvu i domaćinskom odnosu. Sama staza je izuzetno zanimljiva, uzbrdo nizbrdo, poznata trkačka lica", rekao je Alen Raunić iz udruženja "Dečki u plavom".

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Spektakl u Srebrenici -

Foto: Dečki u plavom: Spektakl u Srebrenici - "Stazama Bosne srebrene"

"Drago mi je da su tu ljudi iz Srebrenice. Mi smo prilično inaktivan narod, tako da je dobro vidjeti veliki broj učesnika", kazao je Raunić, koji ističe da će i naredne godine trka biti organizovana u Srebrenici te se nada da će postati tradicija.

U okviru programa, prije trke na deset hiljada metara, održane su trke na 600 metara za najmlađe učesnike. U ovim trkama učestvovalo je nekoliko desetina djece.

Današnju trku je istrčao i maratonac Mirsad Siručić iz Srebrenice koji je pružio podršku i ostalim učesnicima, pogotovo učesnicima iz Srebrenice.

Spektakl u Srebrenici -

Foto: Dečki u plavom: Spektakl u Srebrenici - "Stazama Bosne srebrene"

"Ponosan sam na sve koji su istrčali. Neki prvi put trče što je veliki uspjeh, ali su dostojanstveno predstavili Srebrenicu. Hvala svima koji su došli danas u Srebrenicu i radujemo se opet njihovom dolasku", istakao je Siručić.

Hariz Alić je danas u okviru trke za najmlađe pružao podršku svojoj kćerci Azri i sestrinoj djeci.

"Lijepa prilika da se družimo, da djeca malo trče. Njima je to zanimljivo, pogotovo što su svi dobili medalje, onda je to njima motivacija više. Pored toga, lijepa slika iz Srebrenice", kazao je Alić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije