NGO Marathon najavljuje: Prva 5K utrka nizbrdo

0
Radiosarajevo.ba
NGO Marathon najavljuje: Prva 5K utrka nizbrdo
Oficijelni vizual / Najave utke Najbržih 5K u regiji

Tradicionalni trkački događaj Spring Run u oragnizaciji NGO Marathon, ove godine održat će se kao utrka od 5 kilometara sa startom na Trebeviću. 

Pod nazivom “Najbržih 5K u regiji” Roof Gardens by Xyllion i Familiy run trka, ovaj događaj zamišlje  je kao mjesto okupljanja rekretivaca i zaljubljenika u prirodu. U cilju podizanja svijesti o zdravoj planeti veći dio opreme i trkačkih rekvizita bit će napravljeni od recikliranih ili prirodnih materijala, saopćili su organizatori.

"Ova jedinstvena utrka, koja ima za cilj promovisati zdrave navike i kvalitetan životni standard, bit će prilika za druženje na svježem zraku uz sjajnu zabavu sa fantastičnim panoramskim pogledom na Sarajevo nakon trke. Osnovni cilj ovog društveno odgovornog projekta je doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti izazov istrčavanja distance od 5 kilometara", najavljuje NGO Marathon.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Utrka će se održati 22. maja na olimpijskoj planini Trebević sa startom u 9,00 sati. Najavljena trka je specifična po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prva prilika da testiraju svoju brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo.

Prijave se mogu izvršiti na linku



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije