Stojanović: 'Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Komšića'

6
Radiosarajevo.ba
Stojanović: 'Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Komšića'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović, komentarisao je na društvenim potez hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji nije došao na sastanak u Predsjedništvo BiH zbog prisustva predsjedavajućeg Željka Komšića.

On je osudio Plenkovićev potez, ali je naveo kako smatra da Demokratska fronta vodi licemjernu politiku.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

"Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Željka Komšića, da se izjasni kako želi. Bez obzira što se ne slažem se načinom vođenja politike DF-a. Stavovi o nelegitimnim i legitimnim su početak fašizma. Željko Komšić je izabran po zakonima Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva. Istim zakonima po kojima je izabran i Dragan Čović.

I dok su ti zakoni na snazi, to se mora poštovati. Zato nepoštovanje člana Predsjedništva BiH od strane gospodina Plenkovića nema opravdanje. Kada sam izabran za potpredsjednika Federacije, i ja sam okarakterisan iz RS-a kao nelegitiman. Ne pripadati sa političkim stavom većini iz svog 'stada' je ljudsko pravo i sloboda.

Ono što je za mene problem je licemjerstvo DF-a. Ako se zdušno boriš da Željko Komšić bude 'legitiman' na svaki mogući način, kako onda čvrsto stojiš uz SDA i objašnjavaš građanima da Nikšić i Konaković nisu predstavnici Bošnjaka? Za tebe je pravi Bošnjak Izetbegović, Novalić, a ostali nisu. Da li je to građanska BiH? Ne može Bošnjak, može Hrvat, a za Srbe i Ostale ćemo vidjeti ko je 'legitiman', a ko ne. Kada vidimo da li ćemo biti na vlasti. To nije građanska BiH i takva politika nema nikakav princip", poručio je Stojanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije