Stižu topliji dani u BiH: Ujutro mraz, bez padavina. Evo kakvo vrijeme nas čeka za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Stižu topliji dani u BiH: Ujutro mraz, bez padavina. Evo kakvo vrijeme nas čeka za vikend
Foto: Radiosarajevo / Lijepo vrijeme / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stepeni, Bjelašnica -8, Srebrenica -5, Drvar, Ivan Sedlo i Livno -4, Sarajevo i Tuzla -3, Banja Luka, Bugojno, Prijedor i Sanski Most -2, Bihać 0, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 1, Gradačac 2, Mostar i Trebinje 6, Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 956 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i proteklog dana, uz opštu sliku koja će se djelimično popraviti, ponajviše zbog blagog porasta temperatura. Oblačno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba biće malo slabije izražene. Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odjevanju, naročito tokom jutra i večeri. U gradskim sredinama moguće su epizode zagađenijeg zraka, stoga je preporučljivo informisati se, provoditi mjere zaštite i povremeno reducirati boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 25. 1. 2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/objavljena-prognoza-do-6-februara-najavljen-snijeg-a-onda-slijedi-promjena-vremena/530047[/related] 

ZA 26. 1. 2024 (petak), više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. 

ZA 27. 1. 2024 (subota), u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije