Stižu nam topliji dani? Završena sezona grijanja u Kantonu Sarajevo

0
FENA
Stižu nam topliji dani? Završena sezona grijanja u Kantonu Sarajevo
Pixabay / Ilustracija / Grijanje

S obzirom na to da su se prema Uredbi o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije stekli uslovi za završetak sezone grijanja, "KJKP Toplane Sarajevo" obavještavaju korisnike centralnog grijanja da je sezona grijanja za 2022./2023. godinu u Kantonu Sarajevu završena.

U periodu van sezone grijanje "KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o" će u sklopu priprema za narednu sezonu grijanja vršiti remont i rekonstrukciju toplifikaciononog sistema, saopćeno je iz tog preduzeća. 

Ranije su iz ovog preduzeća saopštili da ukoliko dnevna temperatura vanjskog zraka bude niže od 12 stepeni, uzastopno dva dana, KJKP Toplane - Sarajevo će i nakon 15. aprila nastaviti sa zagrijavanjem svojih korisnika u Kantonu Sarajevo, potvrđeno je iz te kompanije.

SDA: "Zbog izbora Marina Vukoje Trojka je sva buduća imenovanja dala u ruke HDZ-u"

SDA: "Zbog izbora Marina Vukoje Trojka je sva buduća imenovanja dala u ruke HDZ-u"

Kako su kazali iz Toplana, Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije je propisano da sezona grijanja počinje nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura vanjskog zraka od 12°C ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije