Stiže zahlađenje: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Radiosarajevo.ba
Stiže zahlađenje: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom
Jutros je u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine zabilježeni su pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10; Bihać, Sokolac 14; Prijedor, Sanski Most 15; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno, Srebrenica 16; Ivan-sedlo 17; Brčko, Doboj, Tuzla, Zvornik 18; Bijeljina, Sarajevo, Trebinje 19 i Mostar 21 stepen.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini veći dio dana južni i jugozapadni, u drugom dijelu poslijepodneva u skretanju na sjeverni. Dnevne temperature u većem dijelu Bosne od 14 do 20, na istoku i jugoistoku do 24 stepena, a u Hercegovini od 25 do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije