Stiže rano ljeto u BiH: Za vikend sunčano vrijeme s visokim temperaturama

Radiosarajevo.ba
Stiže rano ljeto u BiH: Za vikend sunčano vrijeme s visokim temperaturama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu
Prema najavama iz Federalnog Hidrometeorološkog zavoda, danas u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Ponegdje na jugoistoku Bosne povremeno su mogući i jaki udari vjetra. Jutarnje temperature od 6 do 10, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 17 do 22, na jugu od 22 do 27 stepeni.

Sunčano vrijeme i u dane vikenda. Sutra će se jutarnje temperature kretati od 5 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 19 do 23, na jugu od 21 do 26 stepeni.

I za nedjelju se prognozira slično vrijeme. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 10 do 15, dok će se dnevne kretati od 21 do 27 stepeni.

Početak nove radne sedmice sunčano.

Poslije podne u Bosni umjeren porast naoblake krajam dana ili u večernjim satima može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije