Stiže pogoršanje vremena u cijeloj BiH. Kiša, pljuskovi i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Stiže pogoršanje vremena u cijeloj BiH. Kiša, pljuskovi i grmljavina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Livno, Sokolac 9; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg 11; Bihać, Grude, Zenica 12; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla 13; Bijeljina, Mostar 14; Doboj, Neum 15; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23 °C.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 19 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza i za drugi dan vikenda - nedjelju, kao i tri dana naredne sedmice:

U nedjelju 08.05.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23 °C.

U ponedjeljak 09.05.2022., u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.

U utorak 10.05.2022., sunčano uz malu do umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne porast naoblake, što će u Bosni usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

U srijedu 11.05.2022., sunčano. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije