Stiže nam veliko zahlađenje: Objavljena najnovija vremenska prognoza

2
Radiosarajevo.ba
Stiže nam veliko zahlađenje: Objavljena najnovija vremenska prognoza
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Otes

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperature zraka u 13 sati: Ivan-sedlo 4 stepena, Bjelašnica i Sokolac 5, Sarajevo i Srebrenica 7, Bugojno i Tuzla 8, Drvar, Jajce i Zvornik 9, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Livno, Sanski Most i Zenica 10, Banja Luka, Doboj i Prijedor 11, Grude i Mostar 15, Neum 16, Trebinje 18 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je i magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Postepena stabilizacija vremenskih prilika uslovljava povoljniju opštu sliku i ugodnije biometeorološke prilike. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz prestanak padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Veče prohladno, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo posvetiti više pažnje odijevanju i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

ZA 11.11.2021 (Četvrtak)., umjreno pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

ZA 12.11.2021 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stepeni.

ZA 13.11.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krejem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije