Stiže nam novi toplinski talas: Ponovo će biti blizu 40 stepeni

Radiosarajevo.ba
Stiže nam novi toplinski talas: Ponovo će biti blizu 40 stepeni
Arhiv / Na jugu BiH bit će najtoplije

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno i Sokolac 10; Ivan Sedlo 11; Bjelašnica i Srebrenica 12; Livno i Sarajevo 13; Bihać, Jajce, Sanski Most i Tuzla 14; Banja Luka i Prijedor 15; Bijeljina i Doboj 16; Brčko i Grude 17; Gradačac i Trebinje 19; Mostar 21; Neum 22 stepena. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C. 

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C. 


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA:

Stabilno i sunčano vrijeme podržavat će povoljne biometeorološke prilike te će ugodno djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Savjetujemo vam da dan provedete van gradske sredine, provodeći mjere zaštite od UV zračenja.

Objavljena je prognoza i za početak nove radne sedmice:

U ponedjeljak, 19. augusta - u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

U utorak, 20. augusta - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U srijedu, 21. augusta - u Bosni i Hercegovini većinom će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i dijela centralne i sjeverne Bosne. Tokom noći na četvrtak u Bosni postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U četvrtak, 22. augusta - u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje i do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 21 i 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 29 i 34°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije