Stiže kratkotrajna kiša i promjena vremena. Evo u kojem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
Stiže kratkotrajna kiša i promjena vremena. Evo u kojem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Prvi dani oktobra u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Drvar, Sokolac 7; Bjelašnica, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 8; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Zenica, Zvornik 9; Sarajevo, Široki Brijeg 11; Gradačac 12; Stolac 14; Trebinje 16; Mostar 18; Neum 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva slab lokalni pljuskovi su mogući u istočni, jugoistočnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 28 °C.

Detalji zločina u Gradačcu: Tijelo žene u kući pronašla kćerka

Detalji zločina u Gradačcu: Tijelo žene u kući pronašla kćerka

U Sarajevu sunčano umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 23 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, jutarnji sati će biti prohladni, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Povremena naoblaka mogla bi ponajviše djelovati na raspoloženje kod osjetljivih osoba, pri tome se opšta slika neće značajnije pogoršati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak, 6.10.2023., prije podne se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će do poslijepodnevnih sati preći preko Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Nedim Sladić o vremenskoj prognozi za zimu: "Evo koja pitanja ću ubuduće ignorisati"

Nedim Sladić o vremenskoj prognozi za zimu: "Evo koja pitanja ću ubuduće ignorisati"

U subotu, 7.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U nedjelju, 8.10.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije