Stiglo odobrenje: Nakon dvije godine Davidovo srce se vraća na Trg Krajine

2
Radiosarajevo.ba
Stiglo odobrenje: Nakon dvije godine Davidovo srce se vraća na Trg Krajine
FOTO: Screenshot / "Davidovo srce"

Gradska uprava Banja Luka dala je saglasnost da se od 18. marta, dana kada je nestao David Dragičević do 7. aprila, dan njegove sahrane, postavi obilježje u obliku srca koje je mjesecima, tokom 2018. godine, bilo na Trgu Krajine, objavio je to Ozren Perduv na svom Facebook profilu.

"Imamo lijepu vijest.

Gradska uprava Banjaluka (Odjeljenje za komunalne poslove) dala je saglasnost kojom se odobrava da se u periodu od 18.3. (dan kada je nestao naš sugrađanin David Dragičević) do 7.4. (dan sahrane Davida Dragičevića) postavi isto ono obilježje u obliku srca koje je mjesecima, tokom 2018. godine, bilo na Trgu Krajine. Datom saglasnošću realizuje se jedan od zaključaka sa sastanka održanog sa Gradonačelnikom Banjaluke sredinom januara ove godine.
Gradskoj upravi hvala na otvorenim vratima, dostupnosti i voljom za saradnju. Danas je, nažalost, normalan odnos i komunikacija postalo nešto poput čuda. PRAVDA ZA DAVIDA", napisao je Perduv.

Podsjetimo, 25. decembra 2018. godine dogodila policijska represija koja je šokirala Banjaluku, regiji, ali i svijet. Tada je i sklonjeno Davidovo srce sa Trga Krajine u Centru Banja Luke, kao i drvena statua- stisnuta pesnicu, kao i posude u kojima su paljenje sveće koje su tu stajale od 26. marta 2018 godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije