Stiglo objašnjenje: Zbog ovoga Dodik neće u karantin

Stiglo objašnjenje: Zbog ovoga Dodik neće u karantin
ATV / Milorad Dodik

Nakon što je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović postavio pitanje treba li član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u karantin nakon što je opet bio u posjeti Beogradu gdje se susreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, stiglo je I pojašnjenje iz njegovog ureda.

Kako su pojasnio Radovan Kovačević, Dodikov savjetnik, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta 2020. godine donio je Zaključak o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane COVID-19 u RS u kojem je pod tačkom 19. navedeno sljedeće: 

"Izuzetno od tačke 3. ovog zaključka, predsjednik RS, predsjednik Vlade RS, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi RS (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije RS) pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije