! / Stigle su informacije s KCUS-a: Jedna osoba umrla, najviše novih slučajeva u Sarajevu

21. 01. 2021. u 08:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći je testirano još 129 uzoraka na prisustvo novog koronavirusa - pozitivnih je bilo 22.

I opet je najviše pozitivnih iz Kantona Sarajevo - 18 uzoraka.

Slijede dva pozitivna uzorka iz Kaknja, dok u Zavidovićima i Prači ima po jedan pozitivan uzorak.

Doznaje se i da je na KCUS-u smješteno 89 bolesnika pozitivnih na COVID-19; na Podhrastovima su smještene 44 osobe. Nažalost, jedna osoba je preminula, a na intenzivnoj njezi nalazi se 13 pacijenata.

Što se tiče zaposlenika KCUS-a, njih 37 trenutno ima COVID-19, a njih deset je trenutno u izolaciji.

Dodajmo i da je sinoć, do 18 sati, bilo obrađeno 280 testova na prisustvo koronavirusa, a pozitivno je bilo 37 uzoraka. U Kantonu Sarajevo su bile pozitivne 32 osobe, tri u Unsko-sanskom kantonu, dok su iz Goražda pozitivna dva uzorka. 

Jučer ujutro, pak, u informaciji KCUS-a navedeno je da je bilo testirano 177 uzoraka, od kojih je 50 pozitivnih. U Kantonu Sarajevo zabilježeno je 46 novooboljelih, te u Kaknju četiri

Podsjetimo i to da je u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano najmanje 322 slučaja zaraze koronavirusom, od čega 196 u Federaciji BiH i 126 u RS.

Preminulo je najmanje sedam osoba – četiri u Federaciji BiH, a tri u RS.

Najupečatljiviji iz današnjih izvještaja je broj preminulih, koji se dugo vremena brojao desetinama. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)