Stevandić šokirao Srbiju: O Erdoganovoj politici govorio vrlo afirmativno

K. S.
Stevandić šokirao Srbiju: O Erdoganovoj politici govorio vrlo afirmativno
Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić gostujući u emisiji “Upitnik” Radio televizije Srbije (RTS) izjavio je da bi Srbi trebali iskoristiti poziciju Turske da im ona bude saveznik.

Spomenuo je da je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Sarajevu na mitingu poslao mudru poruku o izgradnji dobrih odnosa BiH, Srbije i Hrvatske, te poruke podrške koje je uputio Bosni na putu u uključenje u NATO i Europsku uniju.

“Erdogan predstavlja jednu veoma ozbiljnu i veliku zemlju, koja je stvorila tehnološki razvoj, povećala bruto proizvod, na neki način se obogatila. Sada pokušava to kapitalizirati političkim utjecajem”, afirmativno je Stevandić ocijenio politiku turskog predsjednika.

Također, rekao je da Erdogan vodi pametnu i dugoročnu politiku kada je poručio mladim Turcima da se učlanjuju u europske partije, da dobijaju državljanstva i tako rade za Tursku.

“To je vrlo dugoročno i pametno”, kazao je Stevandić.

Osvrnuo se i na izjave Milorada Dodika o “orgijanju u Sarajevu”, ocijenivši ih da nisu primjerene.

Stevandić je kazao da ima dobre odnose sa Turcima što se ogledalo i u posjetama ambasadora Turske Banja Luci.

“Ja sam pričao sa bar četiri ili pet turskih ambasadora, zadnja dva su mi bila u kabinetu u Banja Luci, nikada ljudi nisu rekli nijednu ružnu riječ”, ispričao je Stevandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije