Stevandić objavio snimak iz Moskve pa pričao o sporazumima, govorima, historiji, zulumu...

19
Radiosarajevo.ba
Stevandić objavio snimak iz Moskve pa pričao o sporazumima, govorima, historiji, zulumu...
Foto: Prtscr / X.com / Nenad Stevandić iz Moksve

Predsjednik Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta RS Nenad Stevandić javio se na društvenim mrežama snimkom iz Moskve.

"Došli smo u Moskvu jutros, pripremamo se za dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi, pripremam se da u ime RS-a održim govor među svojim kolegama koji bi trebalo da napravi sliku između tradicionalnih odnosa i izazova modernog doba. Nadam se da neću nikoga razočarati", naveo je Stevandić.

Dodikov "satelit" je potom pričao kako u historiji "rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, prema tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije": "Ponosni smo na te odnose, oni su jako dugotrajni, sa velikim korijenom, i izdržali su mnoge historijske nevolje i nisu pokvarili dobre odnose među najstarijim slovenskim narodima, Srbima i Rusima, kao i među drugim slovenskim narodima."

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Onda je još pričao kako "srpski narod ima nesreća sa drugim silama koje su dolazile na Balkan i pokoravale srpsku zemlju, napravile brojne zločine i zulume", te kako RS, kada je riječ o bližoj budućnosti, mora da bude zahvalna Rusiji kao čuvaru Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Zahvalni smo i za sprečavanje pokušaja vezivanja termina genocida za naš narod koji je trebalo da bude značka za uništavanje Republike Srpske, a što je spriječeno ruskim 'njet'", bulaznio je on na videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije