Stevandić bijesni: "Ustavni sud radi kao 'dragstor' bez pauze za potrebe Bošnjaka, izgubit ćete sve"

13
Radiosarajevo.ba
Stevandić bijesni: "Ustavni sud radi kao 'dragstor' bez pauze za potrebe Bošnjaka, izgubit ćete sve"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Stevandić

Četiri delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine podnijela su zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o inumitetu manjeg bh. entiteta Rs koji je usvojen na 13. posebnoj sjednici Narodne skupštine RS (NSRS).

Potpisnici zahtjeva su Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Safet Softić, a uz zahtjev za ocjenu ustavnosti predložili su i donošenje privremene mjere do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH. 

Ustavni sud BiH je zatražio odgovor NSRS jer ih smatra učesnikom u navedenom postupku, a za dostavljanje odgovora NSRS ima rok od 30 dana. 

Sjajne vijesti: Puštene isplate od 1.000 KM podrške za drugu grupu porodilja u Federaciji BiH

Sjajne vijesti: Puštene isplate od 1.000 KM podrške za drugu grupu porodilja u Federaciji BiH

Podsjećamo, Zakon o imunitetu Rs bi trebao pružiti zaštitu političarima i funkcionerima od pravosuđa s posebnim akcentom na odluke visokog predstavnika, a ovaj zakon je najavljen nakon što je predsjednik manjeg bh. entiteta Rs Milorad Dodik optužen pred Sudom Bosne i Hercegovine zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Nenad Stevandić, predsjednik NSRS-a, oglasio se povodom ovog zahtjeva te oštro i neprimjereno kritikovao Ustavni sud Bosne i Hercegovine

"Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok ostali mjesecima i duže čekaju njegove sjednice. Pravi se neki surogat-kalifat sa mješovitom upravom. Novi napad na RS i njena prava upravo je počeo. Samo da onima koji ovo rade poručim jednu stvar: Izgubit ćete sve!", zaprijetio je Stevandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije