Dragan Bursać: 'Monstruozni Stevandić prijeti Sarajlijama smrzavanjem i ratnim scenarijem'

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: 'Monstruozni Stevandić prijeti Sarajlijama smrzavanjem i ratnim scenarijem'
Foto: Privatni album / Dragan Bursać i Nenad Stevandić

“Stevandić bi zavrtao gas Sarajlijama! E isto ovako je razmišljao i govorio Radovan Zločinac Karadžić u osvit agresije na BiH, isto ovako je djelovao Ratko Zločinac Mladić za vrijeme rata, isto ovako se ponašao Slobodan Zločinac Milošević...jednako ovako je funkcionisala i Ćosićeva SANU I Frenkijeva obavještajna služba, i Đogin informativni aparat, i velikosrpska doktrina, i Crkva Srbije. Sve je isto, mržnja je ista!“

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, opet je dobio izljev četništva na mozak. Da li je udaren trigliceridima u glavu, vrućinom u potiljak, visokim pritiskom u zatiljak ili je prosto četničanje dio njegove prirode to je pitanje za ljekare, neuropsihijatre, psihologe i ostalo bolničko osoblje, tek ovaj bizarni nečovjek se ponovno oglasio na tviteru i to glasom iz kojeg izbija Karadžić-Mladić zločinačka osovina. Pa je zaprijetio Sarajlijama:

Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala

Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala

"A kad dođe zima ni mi nećemo dozvoliti transport gasa iz Srbije za BiH da ne ponižavamo tu državu pa nek se Sarajevo grije na Heleza, Komšića i slične i neka Sarajlije ugrije ta mržnja prema Srbiji?“

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba! 

Zločinačka logika je uvijek ista - Ako nećete s nama, bit ćete kažnjeni

Navodni povod najnovijeg julskog četničanja crven-kombija kotorvaroškog bila je izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar u BiH.

Aha, dakle logika Nenada Stevandića je sljedeća-ako ne dozvolite oružanim snagama Srbije da se na bilo koji način involviraju na teritoriji Bosne I Hercegovine, mi ćemo vam (za početak) zavrnuti gas. E isto ovako je razmišljao i govorio Radovan Zločinac Karadžić u osvit agresije na BiH, isto ovako je djelovao Ratko Zločinac Mladić za vrijeme rata, isto ovako se ponašao Slobodan Zločinac Milošević i u Hrvatskoj, i u BiH, i na Kosovu, sve do hapšenja prije dvadeset i kusur godina... jednako ovako je funkcionisala I Ćosićeva SANU I Frenkijeva obavještajna služba, i Đogin informativni aparat, i velikosrpska doktrina, i Crkva Srbije.

Sramotna izjava Stevandića: 'Nećemo dozvoliti transport gasa iz Srbije. Neka Sarajevo grije mržnja'

Sramotna izjava Stevandića: 'Nećemo dozvoliti transport gasa iz Srbije. Neka Sarajevo grije mržnja'

Dakle, pustite nas da djelujemo na vašoj teritoriji, a ako nećete, kaznićemo vas. Dakle, ako nećete sa nama, I onda ćete biti kažnjeni.

Porodični nasilnik u političkom obliku prijeti Sarajlijama na najteži dan

Ništa se promijenilo nije-samo su neki otišli u pakao, neki su u zatvoru, neki bogme na slobodi u Srbiji-sigurnoj kući za ratne zločince, a neki na istaknutim političkim položajima diljem srpskog sveta poput Dodikovog kerberčića Nenada Stevandića.

A onda se prisjetite konteksta i datuma: prisjetite se da je na jučerašnji dan, prije 31 godinu dakle 22. Jula 1993. na Sarajevo palo 3777 granata izpaljenih po naredbi Stevandićevih ideoloških uzora, saboraca i idola.

Zamislite dan u kojem svake 22 sekunde na vaš grad padne granata. Zamislite dan u kojem svake 22 sekunde iznad vaše glave prozuji "fijuk", jezivi zvižduk koji, garantirano negdje, nekome, donosi smrt.

Dragan Bursać: Još će se bh. političari izvinjavati Dodiku što vojska Srbije paradira po Prijedoru!

Dragan Bursać: Još će se bh. političari izvinjavati Dodiku što vojska Srbije paradira po Prijedoru!

Bio je to 22. juli 1993. Rat u Sarajevu trajao je više od godinu dana, a taj će dan ostati upamćen kao dan kada je palo najviše granata na grad - rekordnih 3777.

A, počelo je odmah nakon ponoći. Kako kaže izvještaj stranih reportera, samo u noći sedmoro mrtvih. Nastavilo se ujutro, tako što je granata ubila troje.

Zapamtite da je baš u tom periodu prije tri decenije, nekih dvjesto kilometra sjevernije Stevandić sijao strah među nesrbima u Krajini. I zapamtite da je Sarajevo, nakon svega, tako ranjeno pružilo ruku pomirenja svakom čovjeku, a za uzvrat- oni koji su ga uništavali, opet bi to činili. Za početak bi ostavili grad u zimskoj blokadi. Jer su tako zlom zadojeni I naučeni.

I baš na današnji dan, dakle 23. Jula 2024. Nenad Stevandić svojom izjavom pokazuje više od svega da je ideologija zla i fašizma življa nego ikad i da bi zarad ispunjenja velikosrpskog sna opet Sarajevo bilo stavljeno u blokadu prije uništavanja. 

E samo kada bi mogli!

Melina Borčak: Ne smijemo dozvoliti da se izvlače lažima!

Melina Borčak: Ne smijemo dozvoliti da se izvlače lažima!

Par pitanja za aktuelnu vlast

Nenad Stevandić je (nakon svega) još uvijek slobodan čovjek. Nenad Stevandić je nakon svega (još uvijek) na poziciji moći. Nenad Stevandić je (nakon svega) još uvijek sa pogrešne strane institucija zatvorenog tipa.

Postavlja se pitanja, a šta kog đavla (još uvijek) rade oni koji su ušli u koaliciju sa Dodikom, Stevandićem i ostalim bojovnicima srpskog sveta? Hoće li se ograditi, hoće li napustiti isto farsično društvo ili će zarad ljetnog gutanja žaba nastaviti trpjeti ovakve uvrede, jer to uvrede jesu.

Kazati da će gradu-heroju-Sarajevu biti zavrnut gas, ne bi li se grijao “u svojoj mržnji“ i to u dane kad je taj grad najviše masakriran je najmanje za krivične prijave.

A zašto osjećam ista neće biti podignuta?

Vidite to nije do mene, to je do aktulene vlasti koja može baš svakoga i baš svašta istrpjeti.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu".

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije