State Department o Dodikovim prijetnjama: "SAD je uz visokog predstavnika i državu BiH"

4
Radiosarajevo.ba
State Department o Dodikovim prijetnjama: "SAD je uz visokog predstavnika i državu BiH"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller komentirao je prijetnje predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji je kazao da će uhapsiti i protjerati visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta ukoliko dođe u ovaj bosanskohercegovački entitet.

"Sjedinjene Američke Države osuđuju prijetnje Milorada Dodika da će spriječiti visokog predstavnika Schmidta da uđe u RS.

Nedvosmisleno stojimo uz Daytonski mirovni sporazum kao i ovlaštenja visokog predstavnika Schmidta da ga sprovede, kao i uz državu Bosnu i Hercegovinu", napisao je Miller na mreži X.com.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta RS rekao je ranije da je u pripremi uredba o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

"Ne poštujemo Schmidta. Od jutros pripremamo uredbu o hapšenje i deportaciji Christiana Schmidta iz RS. Ako on dođe na neki sastanak u RS, bit će izbačen. Čim saznaju da se Schmdit nalazi u RS, MUP RS imat će zadatak da organizuju jedinice da ga izbace", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije