Staša Košarac tvrdi da Christian Schmidt provocira

5
Radiosarajevo.ba
Staša Košarac tvrdi da Christian Schmidt provocira
Foto: Youtube / Staša Košarac

"Složili smo se i ponovili da je Christian Schmidt nelegalan, i da ne može donositi bilo kakve političke odluke u BiH", rekao je Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara, na konferenciji za novinare poslije održanog sastanka sa predstavnicima institucija Republike Srpske, liderima stranaka i srpskim predstavnicima u institucijama BiH.

"Svi mi koji smo u zajedničkim institucijama implementiraćemo tamo stav Republike Srpske. Ponosni smo na tu činjenicu", istakao je Košarac.

Košarac je ponovio da su svi sa sastanaka opredijeljeni da se afirmiše politika Republike Srpske.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Staša Košarac se osvrnuo i na komentar Saše Magazinovića (SDP) kako se državni službenici koji su otišli na sastanak u Istočnom Sarajevu moraju kazniti.

"Kako je moguće da uvijek, kada predstavnici srpskog naroda nešto urade, nađe se Srbin iz FBiH da drži predavanja. Stat ćemo iza svakog našeg čovjeka. Tamo naši ljudi predstavljaju RS. Da li se oni okupljaju i sastaju? Naravno da to rade, a i mi ćemo nastaviti", rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije