Staša Košarac uputio pismo javnosti: Spreman sam ponuditi ostavku

Radiosarajevo.ba
Staša Košarac uputio pismo javnosti: Spreman sam ponuditi ostavku
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

"Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH gospodinu Tegeltiji.

Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima RS-a, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke
online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih.."

Napisao je ovo danas ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac na Twitteru, netom nakon što je objavljena izjava Milorada Dodika koji je kazao: 

„Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može“, istakao je Dodik za RTRS.

Podsjetimo, Košarac (kao i drugi učesnici zabave) kritizirani su nakon što se otkrilo da su učestvovali na tzv. "korona-derneku" u Sarajevu, uprkos i uz nepoštivanje svih donesenih mjera zabrane koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa. 

Košarac je, potom, u izjavi za javnost istaknuo kako je na zabavu došao samo da čestita rođendan doktoru Jusufu Šabanoviću s kojim je u prijateljskim odnosima. Jučer su, ovim povodom, Naša stranka, SDP, SDS i PDP i zvanično zatražili rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, tj. smjenu ministra Košarca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije