Staša Košarac o podizanju optužnice protiv Milorada Dodika

11
Radiosarajevo.ba
Staša Košarac o podizanju optužnice protiv Milorada Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da bi podizanje optužnica provosuđa BiH protiv predsjednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića bilo politički progon. 

"Pozivam Tužilaštvo BiH da podigne optužnicu protiv svih nas! Ovo je politički progon", napisao je na društvenoj mreži X Košarac, reagujući na informaciju da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Dodika i Lukića.

Podsjećamo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika za BiH.

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Iz Tužilaštva BiH su za portal Radiosarajevo.ba kazali da će optužnica tokom dana biti proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. 

Nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt donio izmjene Krivičnog zakona BiH prema kojem je neizvršavanje odluka visokog predstavnika te neobjavljivanje tih odluka krivično djelo, Dodik je potpisao ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije