Dodik u panici potvrdio da je RS ostala bez četiri važna projekta

16
Radiosarajevo.ba
Dodik u panici potvrdio da je RS ostala bez četiri važna projekta
Foto: Twitter / Milorad Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik je u intervjuu za RTRS potvrdio da je ovaj bh. entitet ostao bez finansiranja za  četiri projekta nakon što je njemačka banka od toga odustala.

Dodik kaže da odluka Njemačke da uskrati kreditna sredstva za projekte govori o "političkim i ekonomskim pritiscima na RS zbog nepriznavanja neligitimnog Christiana Schmidta, ali i pokušaju Njemačke da zbog svojih finansijskih problema nađe izgovor i način da poništi ranije potpisane ugovore".

"U neogućnosti da izvrše posao, našli su ovo rješenje da otkazuju projekat, a otkazali su ga prije godinu dana", pojasnio je Dodik.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Najavio do kraja godine, navodno, sastanke sa pojedinim liderima, uglavnom onim sa kojima se sastajao proteklih mjeseci. Ništa novo.

"Sastat ću se s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ponovo, onda sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Do kraja godine sastaću se i sa Putinom, a dogovaramo sastanak i sa predsjednikom Kine", rekao je Dodik.

Podsjetimo,  Njemačka je u srijedu, 9. augusta, najavila da  obustavlja četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj zbog „secesionistilke politike RS i Dodika". Ekonomski analitičari smatraju da cijenu takve politike plaćaju građani i privrednici „u čitavoj Bosni i Hercegovini".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije