Stanivuković na litijama u Crnoj Gori: Pogledajte šta je poručio uoči izbora

Radiosarajevo.ba
Stanivuković na litijama u Crnoj Gori: Pogledajte šta je poručio uoči izbora
Foto: Screenshot / Draško Stanivuković i Vladislav Dajković

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini RS i kandidat za gradonačelnika Banja Luke, proteklih je dana u posjeti Crnoj Gori.

Njegov domaćin, kako se vidi i u videsnimku koji je Stanivuković podijelio, je Vladislav Dajković, radikalni prosrpski političar i funkcioner Prave Crne Gore.

Stanivuković je tu došao da, kako je naveo, bude sa "svojim narodom odbrani svetinja".

Bio je na Ostrogu, i na litiji u Nikšiću, kada je rekao da se "u nedjelju ovdje očekuju velike padavine", aludirajući na održavanje izbora i promjenu vlasti Mila Đukanovića.

U nedjelju, 30. augusta, u Crnoj Gori se održavaju izbori koji će biti do sada najveći izazov za predsjednika Mila Đukanovića i njegovu Demokratsku partija socijalista, koja je na vlasti skoro 30 godina. Kampanja koju protiv njega vode protivnici, uglavnom iz prosrpske opozicije, potpomognute iz Beograda i Moskve, nikada nije trajala duže, nikada nije bila žešća, organiziranija i samouvjerenija. Kampanja za rušenje Đukanovića orkestrirano se, osim u Crnoj Gori, vodi i u Srbiji, Republici Srpskoj, dijelovima Kosova i u nju su uključeni ne samo predstavnici vlasti nego i opozicije, što potvrđuje i slučaj Draška Stanivukovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije