Stanje pogoršano: Zasjedao i Krizni štab u RS-u, odlučili su ovo

2
Radiosarajevo.ba
Stanje pogoršano: Zasjedao i Krizni štab u RS-u, odlučili su ovo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Maske su obavezne

Štab za vanredne situacije RS konstatovao je danas da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjoj Luci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu, te shodno tome produžio dosadašnje mjere do 18. marta.

Na današnjoj sjednici izdata je naredba gradskim i općinskim štabovima za vanredne situacije u lokalnim zajednicama gdje je pogoršana epidemiološka situacija da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa i da o tome, u narednih 48 sati.

Štab za vanredne situacije u narednih nekoliko dana organizovat će sastanke sa svim komandantima gradskih i općinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvijestiti entitetski štab o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije.

Entitetski štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u RS.

Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i općinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje entitetskog štaba za vanredne situacije”, navodi se u saopćenju.

U prethodna 24 sata u RS je testirano 1.188 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 407 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije