Obustavljen saobraćaj u dijelu Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Obustavljen saobraćaj u dijelu Sarajeva
Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima se skreće pažnja za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica iza tunela Vis, saobraća se u zoni izvođenja radova preticajnom trakom.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-17 Stup-Blažuj (kod Rimskog mosta). Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08.00-16.00 sati), M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 08.00-16.00 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14.00 do 14.30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić-Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija i od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina ćuprija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Stolačka, Bajramuša, Porodice Ribar, Zmaja od Bosne, Mahmutovac, Sulejmana Omerovića Cara, Halilbašića i Kemal Begova, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije