Stanje na putevima: Zbog radova i vremenskih uslova izmijenjen režim saobraćaja na ovim dionicama

0
Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Zbog radova i vremenskih uslova izmijenjen režim saobraćaja na ovim dionicama
Foto: Pixabay / Ilustracija / Automobili na snijegu

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas i Spreču, kao i na putevima: Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ključ-Vrhpolje i Konjic-Jablanica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva i Tuzle.

Skrećemo pažnju i na autoput A-1 Tarčin-Sarajevo-Zenica, gdje je neophodno voziti znatno smanjenom brzinom.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Poledica se i jutros može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zemljotres u Bosni i Hercegovini

Zemljotres u Bosni i Hercegovini

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izmjene u režimu saobraćaja

Magistralni putevi:

M-6 Grude-Vitina (Ružići), zbog izgradnje pješačke staze od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-15 Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-18 Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

M-20 Foča-Goražde, zbog većeg klizišta kod mjesta Filipovići saobraća se otežano, jednom trakom.

Regionalni putevi:

R-467 Podkamensko-Olovo (Boganovići), zbog izvođenja radova na mostu obustavlja se saobraćaj i preusmjerava na privremeni most preko Krivaje u neposrednoj blizini (za vozila do 15 tona), a za vozila preko 15 tona pravcem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Kanton Sarajevo:

Zbog radova na obnovi tramvajske pruge izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetu skretnice i ulaza u Remizu. Obustavljen je saobraćaj od ulaza u krug GRAS-a do raskrsnice sa ulicom Bulevar Meše Selimovića.

Vozači, oprez: Magla i led na putevima, ovo su najopasnije dionice u BiH

Vozači, oprez: Magla i led na putevima, ovo su najopasnije dionice u BiH

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Alajbegovića i Isevića sokak, Igmanska cesta, Hamdije Kreševljakovića, Osik, Put Famosa, Ibrahima hafiza Ridžanovića, Aleja Bosne Srebrene, Patriotske lige, Panjina Kula i spoj sa ulicama Breka i Grdonj, Kotromanića, Ložionička, Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ljubljanska i Stara cesta-Mitra Šućura.

Donji Vakuf

U toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta Alije Izetbegovića, pa se vozila preusmjeravaju preko nove obilaznice (kružni tok, te dalje kroz centar i obrnuto iz pravca Jajca prema Bugojnu), stoji u saopćenju iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije