BHmeteo objavio prognozu: Kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima - ima i loša vijest

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu: Kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima - ima i loša vijest
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

U narednih 10 dana uticaj anticiklone uz dominantno suho vrijeme i česte sunčane intervale, navodi danas, 23. januara, ekipa sa stranice BHmeteo.ba.

Navode kako nas čekaju zek povremeno kratkotrajna naoblačenja koja mogu usloviti malo padavina lokalno.

"Većih padavina zasada nema na vidiku, a za novi pomena vrijedan snijeg ćemo se načekati. Loša vijest za naše planine koje imaju jednu od lošijih sezona po pitanju količine snijega.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Temperature u blagom porastu. Iako će jutra često ostati hladna uz mraz, većih minusa kao u proteklom periodu više nema", navode oni.

Inače, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je kako je danas u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom, uglavnom prije podne.

U narednih 10 dana uticaj anticiklone uz dominantno suho vrijeme i česte sunčane intervale. Tek povremeno kratkotrajna...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, January 23, 2024

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -2, Ivan Sedlo i Srebrenica 0, Sarajevo 2, Tuzla 3, Doboj, Livno i Zenica 4, Bugojno 6, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 7, Drvar i Široki Brijeg 8, Prijedor i Stolac 9, Banja Luka i Neum 10, Bihać i Mostar 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije