Stanje na putevima u BiH: Magla smanjuje vidljivost, opasnost i od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima u BiH: Magla smanjuje vidljivost, opasnost i od odrona
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U većem dijelu zemlje vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova), Ripač - Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac - Drvar, Ključ - Sanski Most, Žitomislići - Doljani, kao i na putevima na području: Tuzle. Gračanice, Doboja, Orašja i Odžaka.
"Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Evo kakvo je jutros stanje na bh. putevima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije