Stanje na putevima: Pojačan oprez zbog poledice

Fena
Stanje na putevima: Pojačan oprez zbog poledice
Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na dionici autoputa A-1 Visoko - Podlugovi, kao i na magistralnim putevima: Maglaj - Doboj - Teslić, Doboj - Tuzla, Kupres - Šujica, Livno - Tomislavgrad, Livno - Mrkonjić-Grad i Drvar - Bosansko Grahovo.

Na putevima preko planinskih prijevoja, kao i dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci: Jajce - Banja Luka, Konjic - Mostar, Gornji Vakuf - Prozor, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad, Sarajevo - Foča i Turbe - Karanovac.

Iz BIHAMK-a apeliraju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije