Stanje na putevima: Gdje će danas biti obustavljen saobraćaj u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Gdje će danas biti obustavljen saobraćaj u Sarajevu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ovog jutra, kako javlja BIHAMK, na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu regulaciju (semafori), a zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na izlazu iz Doboja (smjer prema autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također, zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Kroz tunel Vranduk od 5 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Također, u Sarajevu se danas očekuju brojne obustave saobraćaja, i to:

- Zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj u ulici Brezanska (od spoja sa ulicom Safeta Zajke do raskrsnice sa ulicom Safeta Ahmetspahića), u vremenu od 8 do 17 sati. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Brezanska-Brezanska čikma-Viteška-Safeta Zajke i obratno.
- Etapna obustava saobraćaja na dijelu lokalnog puta koji spaja naselja Binježevo i Miševiće, zbog radova na izgradnji gasne mreže.
- Etapna obustava saobraćaja od 8 do 16 sati u ulici Splitska (od raskrsnice sa ulicom Radnička do spoja sa ulicom Emerika Bluma), zbog izvođenja sanacionih radova.
- Etapna obustava saobraćaja od 8 do 16 sati u ulici Armaganuša (od raskrsnice sa ulicom Čekaluša do spoja sa ulicom Kevrin Potok), zbog izvođenja sanacionih radova.
- Etapna obustava saobraćaja od 8 do 16 sati u ulici Sarač Ismailova (od raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca do spoja sa ulicom Mehmed-paše Sokolovića), zbog izvođenja sanacionih radova.
- Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica: Hamdije Čemerlića, Put života i Krupska obustavljen je saobraćaj u ulici Put života (od skretanja za autobusnu stanicu prema ulici Hamdije Čemerlića, dok se suprotna kolovozna traka prereguliše u dvosmjerni režim saobraćanja) i ulici Krupska (od ulice Hamdije Čemerlića do skretanja za tržne centre), gdje je saobraćaj obustavljen u oba smjera.
- Zbog radova na izgradnji gasne mreže obustavljen je saobraćaj u ulici Svetozara Ćorovića, dok se u ulici Nahorevska saobraća usporeno.
- Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 8 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmijenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Hadžiabdinica, Hamdije Ćemerlića (raskrsnica sa Vilsonovim šetalištem), Amira Krupalije, Kolodvorska, Nahorevska, Safeta Hadžića, Branilaca Šipa, Dobroševićka, Lužansko Polje, Joze Penave, Koševo, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Fra Matije Divkovića, Ivana Cankara, Bare kod Stupa, Franca Lehara, Kranjčevićeva, Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije