Stanivuković uputio upozorenje: Ako je neko ugrožen to sam ja, oni ko' bijeli međedi

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković uputio upozorenje: Ako je neko ugrožen to sam ja, oni ko' bijeli međedi
Print Screen / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke sazvao je pres konferenciju u kojoj je javnosti pojasnio sa čim se trenutno susreće kao i krivične prijave koje dobija. 

"Ne pričam nedo Bog da se žalim i da mi je teško, već da vam predstavim činjenično stanje, kako danas izgleda život u privatnoj državi i u privatizovanim institucijama. Ali i šta znači biti gradonačelnik koji ne misli kako hoće vlast RS. 

MUP RS-a me sumnja za dva krivična djela, ja sam taj poziv dobio čim sa došao kući. Šta je to što su sada i ovog puta izmislili. Kažu da sam neovlašteno fotografisao Kajak, kakvo je to krivično djelo, pa to je na našoj imovini, to je naš objekat. Kakvo je to krivično djelo!?", pita se Stanivuković. 

Ngalašava kako je MUP RS-a privatizovan.

"Ja sam bio ispred kamera, nisam bio neko ko je fotografisao. Ovo samo govori da je MUP privatizovan, koja radi kako kaže porodica Radišić, Dodik. Isključivo je riječ o privatizovanoj insitituciji. 

Drugo krivično djelo, to jest treće, za koje me optužuju je ugrožavanje bezbjednosti i sigurnosti porodice Radišić. Ako je neko ugrožen sam ja, ako je neko zaštićen ko bjeli međed to su oni, a ne ja. 

Oteli su gradsku imovinu i nemaju nikakvu sankciju, ističe Stanivuković i naglašava kako mu prema tužbama prijeti preko 15 godina zatvora", tvrdi Stanivuković. 

Ističe kako mu Dragan Lukač namješta prijave koje ne može dokazati, a naglašava kako ga je Lukač udario i ima dokumentovano, a za to nije odgovarao. 

"Plave koverte gledam kao rođendanske čestitke i sutra ću doći u 10 sati ispred MUP-a i pozivam građane da dođu da mi se pridruže", poručio je Stanivuković.

Naglasio je kako neće odustati i nastavit će da radi sve kako bi zaustavio privatizaciju države i uspostavio sistem. 

On je rekao ima desetak tužbi od porodice Dodik, ima ih i od porodice Radišić...iz njihovih preduzeća...

"Otajem pri ranijoj izjavi da je 60-ak firmi u njihovom vlaništvu i da se radi o firmama čiji vlasnici su povezani", kazao je Stanivuković.

On je rekao da dobija ozbiljne prijetnje i da je zbog toga povećao obezbjeđenje.

"Ne bojim se i istrajaću na poštovanju zakona. Rekli smo da ćemo porušiti Kajak, jer je nelegalno izgrađen i to ćemo učiniti", rekao je Stanivuković.

On je ukazao i na blokade koje u radu nailazi od republičkih institucija i skupštinske većine, koju u gradu predvodi SNSD.

"Oni pokušavaju da spriječe izgranju škole u Adi, nabavku besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola...", kazao je gradonačelnik i dodao da su sredstva obezbijeđena za te potrebe.

"Ako se nastave blokade i opstrukcije desiće se kulminacija, građani će izaći na ulice", upozorio je gradonačelnik Banje Luke.

Cijelo obraćanje Draška Stanivukovića poslušajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije