Stanivuković stigao u Mostar, razmišlja doći i na skokove, iako je nepoželjan

4
Radiosarajevo.ba
Stanivuković stigao u Mostar, razmišlja doći i na skokove, iako je nepoželjan
Foto: N1 / Stanivuković stigao u Mostar, razmišlja doći i na skokove, iako je nepoželjan

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, posjetio je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru gdje je razgovarao sa mostarskim parohom Radivojom Kruljem.

Nakon mise Stanivuković će posjetiti i manastir u Žitomislićima. Inače, Stanivuković je danas trebao prisustvovati i tradicionalnim skokovima s mosta u Mostaru, ali je poziv povučen zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Bez obzira na to, na Twitteru možemo pročitati komentare koji kažu da Draško planira doći na skokove u 16 sati iako je proglašen nepoželjnim.

Osvrnuo se još jednom na svoj stav o Srebrenici:

"Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat", dodao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije