Iz Mostara otkazali poziv Stanivukoviću za skokove: Srebrenica je rana svih nas...

Radiosarajevo.ba
Iz Mostara otkazali poziv Stanivukoviću za skokove: Srebrenica je rana svih nas...
Facebook / Draško Stanivuković

Klub skakača u vodu 'Mostari' otkazao je poziv gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću na tradiocionalne skokove sa Starog mosta.

Razlog takve odluke je činjenica da je Stanivuković jučer, nakon odluke Valentina Inzka da nametne zakon o kažnjavanju onih koji negiraju genocid, kazao da je to 'strahovito loš potez'.

"Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza 'Mostari' obilježavaju Dan žalosti.

"Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu", napisali su iz Kluba Stanivukoviću.

Podsjetimo, mladi banjalučki gradonačelnik je jučer o odluci Inzka kazao sljedeće:

"Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za RS i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazla se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije