Stanivuković najavio rušenje objekta u vlasništvu Dodikovog kuma

2
Radiosarajevo.ba
Stanivuković najavio rušenje objekta u vlasništvu Dodikovog kuma
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković

"Taj kum nije dugme, a evo i zašto. Pokazat ćemo da je Grad jači od svakog pojedinca. Otvoren je prvi park posvećen našoj borbi protiv kriminala i korupcije", poručio je Stanivuković okupljenim Banjalučanima uoči otvaranja parka.

"S nepravdom možeš proći cijeli svijet, ali se ne možeš vratiti", citat koji stoji urezan u temelje prvog parka posvećenog borbi protiv kriminala i korupcije - Kajak park. Rečenica koja prkosno stoji ispred 'Kajaka' kao podsjetnik, a moj sljedeći dolazak ovdje će biti prije rušenja nelegalno izgrađenog objekta.

Također je dodao da je ispunjeno sve što je do sada rekao iako su mnogi govorili da nije moguće.

Pobjeda i promjene u Banjaluci, besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, povoljniji javni prevoz penzionerima, štednja i borba protiv kriminala danas su stvarnost kojoj se raduje svaka Banjaluka. Ako još ima onih koji ne vjeruju da će 'Kajak' biti srušen, neka čekaju oktobar pa da vide. Idemo dalje“, poručio je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivuković je i nedavno najavio rušenje objekta u vlasništvu Dodikovog kuma.

"Rušenje 'Kajaka' će biti simbol sravnjivanja sa zemljom privatnih institucija, privatne države i privatizovanog svega onoga što je javno. Tu je evidentno da ministarstvo namjerno odlaže. Kada naredne godine promijenimo republičku vlast, ti ljudi moraju znati da vodimo evidenciju ko je zloupotrebio službeni položaj.

Mi imamo plan V, za koji nam ne treba niko da tu priču završimo, ali hoću da iscrpimo plan A i B. Plan A je da osporimo legalizaciju, jer se taj objekt ne može legalizovati. Plan B je privođenje zamljišta namjeni i tu namjerno oteže ministarka Srebrenka Golić", istaknuo je Draško Stanivuković, prenosi Slobodna Bosna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije