Stanivuković saslušan u SIPA-i zbog slučaja "Prisluškivanje“

Radiosarajevo.ba
Stanivuković saslušan u SIPA-i zbog slučaja "Prisluškivanje“
Foto: PDP / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, saslušan je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka povodom slučaja prisluškivanja opozicije.

Stanivuković je rekao da je predao materijalne dokaze koji "potkrepljuju činjenicu da se narodni poslanici prisluškuju".

"To sam potkrijepio materijalnim dokazima, svojom izjavom i nizom primjera. Bilo je slučajeva kada sam svojim najbližim saradnicima rekao gdje da se nađemo i dogovorimo proteste, a da me tamo sačekala policija koja me prvi put lišila slobode u maju 2018. godine", kazao je Stanivuković, piše Srpskainfo.

Dodao je da je policija često znala informacije o kojima je on razgovarao samo s bliskim saradnicima, poput Jelene Trivić.

Istakao je da vlast prisluškuje opoziciju, te da je to sam priznao Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH.

Podsjetio je da je saslušan i prije nekoliko dana zbog slučaja podjele pomoći banjalučkog Centra za socijani rad, koju su, kako tvrdi, dijelili odbornici SNSD-a.

"Mi smo do sada predali 15 krivičnih prijava. Tužilaštvo RS je reagovalo po jednoj krivičnoj prijavi, a Tužilaštvo BiH isto po jednoj. Po dva osnova sam saslušan, što pokazuje da svi procesi idu kroz institucije", rekao je Stanivuković.

Dodao je da očekuje da se “sitne muhe uhvate na njihove krivične prijave, a one ključne muve pred licm pravde mogu da budu tek kada popijedi na izborima”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije