Stanivuković o rušenju crkve iz dvorišta nane Fate: U svetinje se ne dira

/ Komentari (31)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

maj mune

Daj onda da na ispod tvojih prozora napravimo džamiju!! (a usput ,toliko džamija ste porušili...!!! neljudi!!!

pa ti sebi dzamiju napravi u avliji

...

Dudek Njofra titin general

ŽAK Širak PREDSJEDNIK FRANCUSKE reče sredinom avgusta 1995,,,SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE,,,

Dule

Prvoslavni talibani se okupljaju oko ideje činjenja nepravde.

Niste i momka dobro razumjeli

On je ovom recenicom osudio vandalski cin SPC-a da napravi objekat na tudjoj privatnoj zemlji. Svetinja je privatno vlasnistvo. Crvka na toj zemlji moze biti samo prokleta nikako sveta.

hrkljus

Postovani gradonacelnice jedna od bozijih zapovijesti je: NE UKRADI! Pitam se koja vjerska institucija je blagoslovila gradnju bogomolje na tudjem zemljistu (NE UKRADI!). Pitam se kakvi vjernici su isli da se bogu mole u objektu koji je sagradjen na tudjoj zemlji (bog-vjernik -bogomolja- NE UKRADI!). Zena kojoj je muz ubijen (i oko 20 clanova rodbine) a ona protjerana sa djecom je uspjela po presudi medjunarodnog suda (zar je moralo dotle ici?) da konacno, nakon svih problema i progona, ostvari svoje PRAVO. Oprostit ces mi ali to nije bila nikakva bogomolja nego gradjevina kojom je trebalo markirati osvojeni (pogledati jos jednom najkraci moguci pregled stradanja) teritorij. Privatni. NE UKRADI! A ako to radis u ime boga onda je bogohuljenje.

Jah

Kakva suplja i populizam! Satra se on ziv a nije reko nis’ osim puke floskule... Propustio je da kaze da je pravna drzava ispostovana, da ce vjernicima biti izgradjena nova crkva...samo on podrzava svetinje ! I crkve i dzamije, i sinagoge...udrobi svega

hrkljus

On je ovom recenicom osudio vandalski cin SPC-a da napravi objekat na tudjoj privatnoj zemlji. Svetinja je privatno vlasnistvo. Crvka na toj zemlji moze biti samo prokleta nikako sveta. ka Niste i momka dobro razumjeli Da li je (volio bih da jeste)? Procitajmo jos jednom:"U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade."

Mirko S. Kojotovski

Eh Draško gdje si bio 92-95 pa da to kažeš ? Možda bi i Ferhadija preživjela . Tokom agresije na BiH srušeno 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.

U svetinje se ne dira...

u pravu s, i u potpunosti se Slazem s tobom, samo sto ovo nije nikava svetinja. To je bio samo jedan nepravedno (nelegalno) sagradjen objekat bas onakav kakave ti upravo po Banja Luci rusis.!!

Nisam@Robot

Ubiju zeni muza i jos 26-28 iz familje a nju sa sedmero dijece protjeraju. I onda kada se je konacno vratila u BiH u svom dvoristu ugleda Crkvu i svoju Kucu porusenu do temelja. I sta je trebala jadna zena da kaze: ma Bravo bas ste me prijatno iznenadili. Poruka je tu jasana da ne moze jasnija biti...pametnom dosta.!!

Mostar

Baba ce gorjeti u paklu

JA1

U svetinju privatno vlasnistvo se ne dira, Dobro si rekao Stanivukovicu, pa tako ni u naninu privatnu zemlju. Crkvu gradis legalno a ne ilegalno. Ovo je jos jedan mit srpskog naroda, tako srbi stvaraju mitove.

@Mirko S. Kojotovski

I sto je najvznije ili najtuznije sutra bi to opet uradili, pa i Genocid pocinili, jer to definitivno za vecinu pripadnika Srpskog Naroda nije nesto cega bi se trebali Stidjeti.!!

JA1

Baba ce gorjeti u paklu ka Mostar hoce ako se nakaze poput tebe budu pitale. Ti nisi ni svjestan ali ti od mrznje jos za zivota izgaras u paklu

Miki Maus

Crkva je srusena, ali Repoublika Srpska ostaje zauvijek. Porucite to konvertitu Zivkovicu.

ilegalac

Draško, nacionalist i klerikalac kao i svi drugi (srpski) političari u Bosni i Hercegovini. Pa ga vi još uvijek hvalite i slavite po Sarajevu i Federaciji.

Damianusdarcus

Tako je Draško... u svetinju se ne dira... u ovom slučaju svetinja je nanina avlija!

Prava bosanka

Ona se za svoje dvoriste borila,I pravo je imala. A bogomolju ,bilo koju sagraditi na ukradenom? Jel to pravo? Kako ces se tu bogu moliti? Ali sve je to samo da budale obmanjuje. Vidi nas stvoritelj ,to je najvaznije.

Srbin pravoslavac

Šta je sa realizacijom predizbornih obećanja??? Hoće li to Aleksandar Vučić finansirati realizaciju tvojih ideja, a ti izigravati drvenog advokata??? Crkva je sagrađena kada si ti još bio u pelenama, sada je to rešeno, ali isto tako treba da se reše ilegalno izgrađene džamije na srpskoj zemlji, a ima ih prilično... A ti bolje uhvati se posla i radi nešto osim što samo pametuješ!

ferhatpasha

Zar ono ti ne bijase prvak u rusenju bespravno izgradjenih objekata? Pitam za jarana

NB

Čudna ti vjera neka a Bog mi i zakon kada štitiš pljačkaški pohod i uzurpaciju privatne imovine. Uostalom, entitet srpski je nastao pljačkanjem bošnjačke i bepravoslavne imovine. Kakvo ti pravoslavlje zagovaraš - mislim da se toga stidi mnogi pravoslavac. Je li ti ono stric oduzimao imovinu po BL prije nego je papke otegnuo. Ako je neko zaboravio: https://youtu.be/wjhp_PMoQCA Tako nastade entitet srpski i završit će prekriven lalama, ako Bog da!

Nazalost Vlahu pravoslavcu koji misli da je Srbin

treba da se reše ilegalno izgrađene džamije na srpskoj zemlji, a ima ih prilično.." ka Srbin pravoslavac<< i prilici da ovako laze. Lazes Vlashe, nema ama bas ni jedna.

@Mostar

Sudeći po tvojim zakržljalim moždanim vijugama ,prije ćeš ti ..čim prije to bolje. Odi na more u Hrvatsku..i nemoj se vraćat :)

sabo

Stanivukovicu srusili ste vise od seststotina dzamija , pa te pitam koliko su Srbi obnovili dzamija do danas ?

wolf

geni su cudo, ne mozes dobricu cosketa izbit iz opanaka pa to ti je. hvala bogu pa nisam pavoslavac, oni nemaju ni obraza ni srama, fujjjjjj

6666

Sta napisati da vec nije napisano... Toliko zla ima u toj srbskoj zajednici naroda jer oni nisu od jednoga plemena..ima ih 30% romskog porijekla.da je to stvarno za razmatranje...cast izuzecima..ali vecina je obolila jos za izgubljene bitke na kosovu..i to zlo i proklestvo ih prati i dana danas..nase komsije hrvate takodje ..izgleda na kraju obolismo i mi od okoline koja nas okruzuje....neka vam je bog na pomoci svima vama koji mozete naci opravdanje za ovu prokletu sada vec ex crkvetinu reci...

papac

Jel mislis na svetinje kao sto je privatno vlasnistvo ?

Gost

Nemojmo se lagati. Da je u Fatinoj AVLIJI bio sagrađen bilo koji "civilni" objekat nebi ste bili ovako žestoki. Ali smeta vam kjafirska bogomolja.

Gost urednik

Baba ce gorjeti u paklu ka Mostar Praljak je već izgorio

sd

Ovo je onaj sto ga sarajlije vole, grle i ljube

/ Najnovije