Stanivuković nagradio radnika jer je spasio život sugrađanki

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković nagradio radnika jer je spasio život sugrađanki
FOTO: Facebook / Stanivuković i Kuštrinović

Đorđe Kuštrinović, radnik Gradske uprave Banja Luka nagrađen je od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića jer je prije nekoliko dana spasio život sugrađanki.

Za Kuštrinovića je u četvrtak upriličen prijem u Gradskoj upravi, a Stanivuković mu je tom prilikom kao simboličnu nagradu zbog pravih vrijednosti koje se moraju cijeniti i nagrađivati uručio sat, dobit će i dodatak na platu.

"Ovo je čovjek koji je spasio život naše sugrađanke. Ovo su heroji koji žive sa nama. Posebno ponosan zbog činjenice, da je u pitanju radnik naše Gradske uprave, dužnost mi je bila da mu se kao gradonačelnik zahvalim na herojskom činu. Ovo su vrijednosti koje moramo njegovati i lekcije humanosti koje svi moramo da učimo.

Posebno danas, kada u ovoj turbulentnoj svakodnevnici, ne obraćamo preveliku pažnju jedni na druge, on je zastao, rizikujući svoj život. Pozvali smo i nagradili našeg hrabrog radnika, Đorđa Кuštrinovića, za čiji herojski čin je čula cijela RS. Banja Luka je grad koji zna da cijeni prave vrijednosti i koji će nagrađivati ovakva djela, jer naš grad i jeste grad najhrabrijih i najhumanijih ljudi", poručio je Stanivuković.

Napomenimo da je Kuštrinović, kako su mediji i ranije objavili, spriječio sugrađanku u namjeri da izvrši samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije