Draško Stanivuković bit će danas saslušan: "To je neviđen presedan i licemjerstvo"

0
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković bit će danas saslušan: "To je neviđen presedan i licemjerstvo"
Foto: Grad Banja Luka / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković bit će danas saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Radi se o nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika u Banjoj Luci, kada se u jednom momentu i on obratio prisutnim ispred zgrade Gradske uprave, piše Buka.

"Ono što je posebno katastrofalno je što mi se stavlja na teret krivično djelo. Morate biti svjesni da se u policiju na saslušanje više ne zove Draško Stanivuković već gradonačelnik Banja Luke, najvećeg grada u RS. To je dodatni pritisak Minstarstva unutrašnjih poslova i meni postaje samo da im postavim pitanje: Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo", poručio je Stanivuković prije dva dana.

On kaže da se tereti kao osumnjičeni, kao odgovorni za krivično djelo, iako je na poziv mještana izašao pred te ljude.

"To je neviđen presedan i licemjerstvo. Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe. To je politička priča kao što je i politička priča za izmišljenu aferu o 'bubici'. Ako je ta afera toliko značajna i ako je to tolika katastrofa, zašto se o tome nije oglasio kabinet predsjednika Srbije", rekao je Stanivuković.

On je izjavio da je njegova dužnost da se odazove na poziv za saslušanje.

"Ono što sam dužan je da predočim fotografije sa svih korona žurki, svih funkcionera i molio bih da na tom saslušanju bude ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kako bih mu pokazao te fotografije", rekao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije