Stanivuković, Karić i Kordić zajedno sa Baerbock prošetali Baščaršijom

18
Radiosarajevo.ba
Stanivuković, Karić i Kordić zajedno sa Baerbock prošetali Baščaršijom
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Annalen Baerbock i Benjamina Karić

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, Mario Kordić, gradonačelnik Mostara i Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva zajedno su s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalen Baerbock prošetali Baščaršijom i posjetili znamenitosti grada. 

"Samo sa mladim i progresivnim političarima ova zemlja može krenuti naprijed. Upravo takva politika doprinosi miru i stabilnosti u RS, Federaciji BiH, ali i cijeloj BiH. Ono što je presudno, takve politike doprinose miru u regionu, ali i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, koja je uvrštena u program nove njemačke vlade. Njemačka je jedan od naših najvažnijih partnera i najjača država u Evropi.

Upravo zato smo razgovarali o investicijama i novim poslovima kao ključu opstanka naroda. Koliko Njemačka može doprinijeti ovome, naš brat Srbija pokazuje najbolje, gdje je ova saradnja i koliko vidljiva. Zbog svega toga, bilo je važno biti na ovom sastanku danas i poslati jednu drugačiju poruku i drugačiju retoriku u odnosu na one koje se čuju posljednjih mjeseci, ali i godina u cijeloj Bosni i Hercegovini", poručio je Stanivuković na svom Facebook profilu. 

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Delegacija posjetila staru jezgru grada, staru pravoslavnu crkvu ali i Begovu džamiju. 

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je kako je danas bilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije