Stanivuković otkrio da li priča sa Dodikom

3
Radiosarajevo.ba
Stanivuković otkrio da li priča sa Dodikom
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, banjalučki gradonačelnik govorio je za TV Prva o odnosu sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

"Gospodin Dodik i ja ne razgovaramo, mi se politički razlikujemo. Ja želim da on postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost, dok on ne želi da ja politički postojim. Кada smo imali otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, ja sam njega pozdravio i pružio ruku. On to nije učinio. I juče sam isto klimnuo glavom, on je glavu okrenuo. To govori o nečijoj kulturi i nečijoj mogućnosti da se izdigne iznad nečega", rekao je Stanivuković.

Između ostalog, banjalučki gradonačelnik poručio je da treba zadržati hladnu glavu i voditi "mudru politiku, kako unutar BiH, tako i izvan nje".

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

"Mislim da je greška lagati svoj narod. Već 20 godina, svaki dan, samo što se nismo otcijepili od BiH. I tako već 20 godina, zato što je to postao svojevrsni politički predizborni trik", napomenuo je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivuković je prije nekoliko dana predstavio najnoviji Izvještaj Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada u banjalučkoj gradskoj upravi.

"Zatvor ih čeka kada čujete šta su sve radili u Banjoj Luci. Imenom i prezimenom ću kroz izvještaj pomenuti svakog čovjeka koji se okoristio o Budžet. Ulažu milione KM da naprave novu televiziju da nas uvjere kako nam je dobro. Prvi dio posvećujemo slobodi medija. Zato smo ovdje ispred RTRS-a. Svi treba da imaju jednake mogućnosti a mi ćemo birati koga ćemo gledati to je suština svega“, zaključio je Stanivuković.

Zatim je rekao:

"Doći ćemo do svih. Banja Luku 'češljamo' uzduž i poprijeko. Svi će doći na red. Lažne diplome. Podnijet ćemo krivične prijave", rekao je Stanivuković.

Podvukao je da je napravljena štednja u budžetu od osam miliona KM.

"Napravili smo uštede od mobilnih telefona do službenih automobila", kazao je Draško Stanivuković, koji je dobio u više navrata aplauze prisutnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije